De Echo

U kunt bij ons terecht voor 2/3 en 4D echo’s. De 2D echotechniek is de techniek die u kent van de echo’s bij uw verloskundige of gynaecoloog. De zwart/wit beelden.
Met de 3/4D techniek kunnen we ook diepte, en dus volume zien. Deze beelden zijn in kleur.

3D techniek geeft stilstaande 3D beelden, de 4D techniek geeft bewegende 3D beelden, en wordt ook wel “live 3D” genoemd. We kunnen zowel met de 2D als met de 3/4D echotechniek de actiemomenten van uw kindje vastleggen. Als we geluk hebben zien we het drinken of geeuwen!

U kunt de echo laten vastleggen op USB. Tijdens de opname spreken wij alles in, zodat u alles thuis nog eens op uw gemak kunt terugzien en beluisteren. Uiteraard krijgt u ook een serie foto’s mee. Breng gerust familie of vrienden mee om deze mooie ervaring te delen met jullie!

Beste periode

De 2D echo is mogelijk vanaf 6 weken en verder op ieder moment in de zwangerschap. Een mooie termijn voor een uitgebreide 2D echo waarop alle orgaantjes en structuurtjes te beoordelen zijn is vanaf ongeveer 15 weken.

De beste periode om een 3/4D echo te laten maken is tussen de 24 en 30 weken. In deze periode krijgt de baby meer volume waardoor de beelden mooier zijn.
Ligt u placenta tegen uw buikwand aan, dan adviseren wij u te kiezen voor een termijn tussen de 24 en 26 weken!! De kans op mooie beelden is dan groter, omdat er dan nog voldoende ruimte is tussen de placenta en het kindje.

Wat U Moet Weten

  • De kwaliteit van de echo’s is mede afhankelijk van de ligging van het kindje en de hoeveelheid vruchtwater. Mocht de echo niet lukken omdat de omstandigheden niet optimaal zijn, dan mag u op een ander tijdstip nog een keer terugkomen voor een nieuwe poging. Uiteraard zijn hier geen extra kosten aan verbonden.
  • Het ultrageluid, waardoor het echobeeld tot stand komt,is voor zover bewezen, onschadelijk voor uw ongeboren kindje.
  • Wij stellen geen medische diagnoses bij het maken van de echo.
  • Bij afwijkende bevindingen nemen wij uiteraard, in overleg met u, contact op met de behandelend arts of verloskundige.
  • Een pretecho geeft geen garantie voor een gezond kindje!
  • Babylook is niet aansprakelijk voor directe en/of indirecte schade, voorvloeiende uit haar werkzaamheden
  • Het maken van een pretecho vereist geen bepaalde voorwaarden.
  • Wij adviseren wel, bij echo’s voor 15 weken, met een volle blaas te komen.


Wij gaan geen behandelingsovereenkomst aan met onze klanten, zoals bedoeld in artikel 7:466 e.v. B.W. Wij gaan er vanuit dat onze klanten hiervan op de hoogte zijn. De volledige medische verantwoordelijkheid van de zwangerschap is in handen van de behandelend arts of verloskundige.

Geslachtsbepaling

U kunt bij ons terecht voor de geslachtsbepaling vanaf ruim 13 weken. De geslachtsbepaling is zeer afhankelijk van de ligging van het kindje. Indien het geslacht van uw kindje niet te zien is door een ongunstige ligging, dan mag u GRATIS voor een korte echo terugkomen op een ander tijdstip. Wij gaan immers voor zekerheid.

U kunt het bekendmaken van het geslacht aan familie en vrienden extra speciaal maken met de verrassingstaart. Bij het aansnijden van de taart wordt dan een roze of blauwe vulling zichtbaar.

De taart kan door ons de volgende werkdag besteld worden bij ’t Bakkertje in Roosendaal.